Recept från 3 kockar 7 kids

3 kockar 7 kids minsqueeze

På bloggen "3 kockar 7 kids" delar tre kockar med sig av den mat som de lagar i vardagen. Ledorden är enkelt, snabbt och gott. 

Vi har fått tre härliga recept specialframtagna att passa för våra klämpåsar. Prova och njut!

"We do not want to preach. Ekologiskt, närodlat, råvaror från bonden next door? Självklart anser vi att ekologiska och närproducerade produkter är att föredra av fler orsaker. Som alla hantverkare vill vi ha bra grundråvaror att arbeta med så att slutprodukten blir så bra som möjligt. Var och en gör naturligtvis som den vill, och det ska inte glömmas bort att det är en kostnadsfråga. Vi skriver därför inte ut i recepten om varorna är ekologiska eller inte, eller att äggen kommer från frigående höns om det inte är viktigt av något skäl" skriver kockarna i sin blogg.

Bloggen 3 kockar 7 kids hittar du här

Sötpotatis & päron

  * 200 gr ugnsbakad sötpotatis (hur du ugnsrostar sötpotatis hittar du här -öppnas i ny flik)
 * 200 gr päron (motsv ca 2 päron av mjölig sort)

Skala päronen och skär i bitar. Mixa sedan päron och sötpotatis ordentligt i mixer eller matberedare. Späd med mjölk till önskad konsistens. Det är lättare att fylla en klämpåse om det är lite rinnig konsistens. Detta recept räcker till tre påsar. 

 

Palsternacka & äpple

  * 300 gr. palsternacka
  * 2 äpplen ca 300 gr, gärna av mjölig och sötare sort
  * 1 citron

Skala palsternackan och skär den i jämnstora bitar. Skala äpplet och skär även det i jämnstora bitar. Koka upp ca 1 liter vatten, pressa ner halva citronen, lägg i palsternackan och låt koka i ca 10 minuter. Känn så den är riktigt mjuk. Tillsätt äpplet och låt vattnet få ett uppkok. Lyft upp palsternacka och äpple och ner i en mixer, spara vattnet. Pressa ner andra halvan av citronen och tillsätt även 2 msk av kokvattnet. Mixa allt till en slät puré. Om du vill ha en lite lösare puré så tillsätt lite mer av kokvattnet. Kyl ner och fyll upp i 4 påsar.

 

Puré på gröna ärtor, tofu & mynta

  * 300 gr frysta gröna ärtor
  * 100 gr tofu
  * Ca 20 små blad eller 10 stora blad mynta

Koka upp ca 1 liter vatten, lägg i ärtorna och hälften av myntabladen. Låt ligga i ca 1 minut, lyft ut ärtorna och myntan och häll ner i en mixer. Spara vattnet. Bryt ner tofun i mixern och tillsätt 3 msk av kokvattnet och ca hälften av resterande mynta. Mixa till en slät puré, smaka dig fram om du vill ha mer myntasmak, mixa då ner flera blad. Om du vill ha en lite lösare puré så tillsätt lite mer av kokvattnet. Kyl ner och fyll upp i 4 påsar.

 

3 kockar 7 kids testar minsqueeze