Recept från Mejas mat

theres amrén mejas mat

I samarbete med Mejas mat presenterar vi två mumsiga recept speciellt framtagna för Minsqueeze! Mejas mat är en receptsajt med fokus på ekologiska ingredienser, och recept som kommer i både bebis- och vuxenversion. Snart kommer även Mejas mat ut som kokbok!

"Att laga sin egen barnmat är varken svårt eller komplicerat. Min tanke är att det inte är svårare än attaga vår egen mat. Faktum är att det är ganska lätt och fördelen är att man lär sig efterhand. När man börjar laga till bebis när de är små gör man ofta puréer och kokar grönsaker. I början presenterar man gärna rena smaker till bebisen. Allteftersom bebisen blir större blir kosten långsamt mer omfångsrik och man avancerar i matlagning.   Även om du aldrig tidigare har stått i ett kök och lagat mat så är inte det ett hinder för att du ska kunna laga din egen barnmat", skriver Theres på mejasmat.se.

Mejas mat hittar ni här

Mejas matmums

mejas matmums för minsqueeze

Redskap:

Mixerstav, kastrull, durkslag, citruspress, kniv & skärbräda

dl, msk, krm

Bebis:

1/2 avokado

1 dl kokta kikärtor

1/4 röd paprika

saften av 1/2 citron

1 tsk hackad gräslök

3 krm koriander

1/4 krm peppar


Vuxen:

1 avokado

2 dl kokta kikärtor

1/2 röd paprika

saften av 1/2 citron

1 msk hackad gräslök

1 tsk koriander

kärlek (salt & peppar)

Gör så här:

Lägg kikärtorna i blöt kvällen innan och koka dem enligt anvisningarna eller använd färdigkokta på burk. Skölj paprikan och skiva den. Skölj av gräslöken och lägg i behållaren tillsammans med avokado, paprika och kikärtor. Mät upp koriander och peppar och häll i. Pressa citronen och häll i skålen. Mixa samman allt till en slät massa och fyll på påsen. Servera bebis. Vuxna kan äta matmumsen som t ex dippsås eller smörgåspålägg! 


Smaklig Spis! 

mejas matmums för minsqueeze
mejas matmums för minsqueeze

Mejas fruktmums

mejas fruktmums

Redskap:

Mixerstav, kniv & skärbräda

dl, msk, krm


Bebis:

1/2 banan

1/2 avokado

1 plommon

1 krm vaniljpulver

1 dl yoghurt om man vill göra det ytterligare lite matigt


Vuxen:

1 banan

1 avokado

2 plommon

2 krm vaniljpulver

2 dl yoghurt

1-2 msk honung

Gör så här:

Dela bananen och avokadon på hälften. Skölj plommonet och kärna ur det. Lägg banan, avokado och plommon i en skål. Mät upp vaniljpulver och yoghurt och häll i. Mixa samman allt till en slät puré och fyll på påsen. Servera bebis. 


Smaklig Spis!